Τεστ της σέξι λάμπας

This page is a translated version of the page Sexy lamp test and the translation is 100% complete.

Λοιπόν, έχουμε το Μπέχντελ τεστ. Έχω άλλο ένα τεστ που δουλεύει το ίδιο καλά. Το Τεστ της Σέξι Λάμπας. Αν μπορείς να βγάλεις μία γυναίκα χαρακτήρα και να την αντικαταστήσεις με μία σέξι λάμπα, ΕΙΣΑΙ ΣΚΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.

—Kelly Sue DeConnick[1]

Η πρωτότυπη διατύπωση του τεστ της σέξι λάμπας.[2][1]
Το τεστ της σέξι λάμπας δημιουργήθηκε από την Kelly Sue DeConnick.[1]

Το τεστ της σέξι λάμπας είναι ένα τεστ που αφορά στην εκπροσώπηση των γυναικών στα μέσα ψυχαγωγίας και προτάθηκε από την Kelly Sue DeConnick.[3][4] Αν ένας γυναικείος χαρακτήρας μπορεί να αφαιρεθεί από την ιστορία και να αντικατασταθεί από μια σέξι λάμπα - δηλαδή εάν ο γυναικείος χαρακτήρας δεν κάνει ή λέει τίποτα που να είναι σχετικό με την ιστορία, με την πιθανή εξαίρεση του να υπάρχει ως παράγοντας που δίνει κίνητρο (σε κάποιον άλλο) ή αντικείμενο που πρέπει να σώσει (κάποιος άλλος) - τότε η ιστορία αποτυγχάνει στο τεστ.

Η Kelly Sue DeConnick εξηγεί το τεστ αυτό στο ComicCon σε μια συζήτηση με τίτλο «Δυναμικές γυναίκες & οι δημιουργοί που της ενδυναμώνουν».[5]

Με άλλα λόγια, αν οι γυναίκες υπάρχουν μόνο ως αντικείμενα και δεν έχουν αυτοδιάθεση μέσα στην ιστορία τότε, με τα λόγια της Kelly Sue DeConnick, ο συγγραφέας είναι "σκατά συγγραφέας".

Δείτε επίσης

External links

Αναφορές

Other languages:
Ελληνικά • ‎English